Zondagsbrief (2), 15 augustus 2021

Zondagsbrief 15 augustus 2021 - online diensten die live bijgewoond kunnen worden
voor de diensten van Protestantse gemeente De Ontmoeting te Noord-Beveland
Zondag is A. Slabbekoorn, Goes, onze gastvoorganger in de Opstandingskerk in Wissenkerke. We heten hem van harte welkom. In deze dienst is Suus de Moor organist.

Deze weken zijn er steeds diensten, zoals gebruikelijk, om 9.30 uur in de Opstandingskerk in Wissenkerke. Daarnaast worden er, onder wisselende verantwoordelijkheid van de drie Protestantse gemeenten op Noord-Beveland, Onderwegkerkdiensten in Kats georganiseerd. Deze beginnen eveneens om 9.30 uur. Zondag wordt de Onderwegkerkdienst door Colijnsplaat georganiseerd en is ds. Arie Spaans voorganger.

Voor de diensten in de Opstandingskerk werken we nog steeds met opgave, omdat we nog wel de grens van 1,5 meter aan moeten houden en dus nog steeds slechts een beperkt aantal kerkgangers toe kunnen laten. U kunt zich (ook in de zomerperiode) aanmelden bij ds. Karin van den Broeke, 0113-404368 of kvandenbroeke@pgdeontmoeting.nl. Het spreekt vanzelf dat u thuisblijft als u klachten heeft die op corona zouden kunnen duiden of als u anderszins een quarantaineplicht heeft.
Voor de Onderwegkerk wordt door de organisatie ter plaatse gelet op het handhaven van de 1,5 meter-grens.

De diensten vanuit Kats zijn te beluisteren, de diensten vanuit de Opstandingskerk zijn met beeld en geluid te volgen. U kunt - als het allemaal goed gaat met de techniek - de diensten dus ook thuis meebeleven, live of later, via pgdeontmoeting.nl of via kerkdienstgemist.nl. U treft de Orde van Dienst voor de dienst in de Opstandingskerk hieronder aan.

Volgende week is ds. Karin van den Broeke voorganger in een gezamenlijke dienst in de Opstandingskerk in Wissenkerke. Op 22 en 29 augustus is er Kunstspoor in De Katse Kerk. Om die reden houden we op deze twee zondagen gezamenlijke diensten in Wissenkerke.

Fotofietstocht - 26 augustus 2021
In de hoop op mooi weer is er een zomerse activiteit voor 26 augustus gepland. Een fietstocht, waarbij u vanaf de start kunt kiezen of u hem graag zelf of samen met anderen wilt rijden. In het routeboekje zijn onderweg enkele opties aangegeven, voor wie juist iets extra’s of liever iets minder rijdt. De lengte van de tocht is zo gekozen dat hij zowel voor ‘elektrische rijders’ als voor ‘zelftrappers’ aangenaam kan zijn.
U krijgt een boekje waarin een routebeschrijving staat, maar ook prachtige foto’s. Die foto’s zijn gemaakt door gemeenteleden. We kregen ze, als antwoord op een oproep in de Veertigdagentijdkalender. Leuk om er met zoveel mogelijk gemeenteleden plezier van hebben.
Op 26 augustus houden we om die reden een fotofietstocht. U kunt tussen 9.30 en 10.30 uur starten bij het Drenthehuis in Geersdijk. Daar ontvangt u de route die ca. 18 km. zal zijn. Het eindpunt is ook weer bij het Drenthehuis. Deelname is gratis. Een kleine tegemoetkoming in de kosten wordt gewaardeerd.
De jeugdraad

Rommelmarkt op 21 augustus
Het is weer ouderwets gezellig op de rommelmarkt in D’ Ouwe Schole in Kortgene. Zij het dat u ook daar de afstandsregels in acht moet blijven houden. De rommelmarkt is steeds de eerste en de derde zaterdag van de maand geopend, van 10.00 - 15.00 uur. Volgende week zaterdag hebt u dan ook weer de gelegenheid om te gaan. De opbrengst van de rommelmarkt is bestemd voor verbouwing en onderhoud van de Nicolaaskerk in Kortgene.

Startzondag 19 september
Een datum om alvast goed in de agenda te schrijven is die van 19 september. Die zondag maken we een start met het nieuwe seizoen. Vanuit De Nieuwe Poort Zeeland is deze week het heuglijke bericht binnengekomen dat het mogelijk zal zijn de morgendienst in de vernieuwde kerk in Kortgene te houden! We vieren die dag dat we, reeds sinds 1 april 2021, officieel één gemeente zijn. We vieren hoe we als gemeente ontmoeting en eenheid in diversiteit vormgeven. Uiteraard hoort daar ook onze roeping in de wereld bij. ’s Middags is er dan ook volop ruimte voor het classicale zendingsproject Delta voor Indonesië. Het startdagprogramma wordt dit jaar afgesloten met een Indonesische maaltijd.

Voorganger: dhr. A. Slabbekoorn.
Orgel: Suus de Moor

Welkom, mededelingen
Lied 313:5: O Gij die wilt ontmoeten
Stil gebed Votum, groet