Zondagsbrief, 8 augustus 2021

Zondagsbrief 8 augustus 2021 - online diensten die live bijgewoond kunnen worden
voor de diensten van Protestantse gemeente De Ontmoeting te Noord-Beveland

Morgen is ds. den Hollander, Oostkapelle, onze gastpredikant in de Opstandingskerk in Wissenkerke. We heten hem van harte welkom. In deze dienst is dhr. Leo Polderman organist.

Deze weken zijn er steeds diensten, zoals gebruikelijk, om 9.30 uur in de Opstandingskerk in Wissenkerke. Daarnaast worden er, onder wisselende verantwoordelijkheid van de drie Protestantse gemeenten op Noord-Beveland, Onderwegkerkdiensten in Kats georganiseerd. Deze beginnen eveneens om 9.30 uur. Morgen wordt de Onderwegkerkdienst door Kamperland georganiseerd en geeft het recreateam van Kamperland o.l.v. dhr. B. Sandee invulling aan de dienst.

Voor de diensten in de Opstandingskerk werken we nog steeds met opgave, omdat we nog wel de grens van 1,5 meter aan moeten houden en dus nog steeds slechts een beperkt aantal kerkgangers toe kunnen laten. U kunt zich (ook in de zomerperiode) aanmelden bij ds. Karin van den Broeke, 0113-404368 of kvandenbroeke@pgdeontmoeting.nl. Het spreekt vanzelf dat u thuisblijft als u klachten heeft die op corona zouden kunnen duiden of als u anderszins een quarantaineplicht heeft.
Voor de Onderwegkerk wordt door de organisatie ter plaatse gelet op het handhaven van de 1,5 meter-grens.

De diensten vanuit Kats zijn te beluisteren, de diensten vanuit de Opstandingskerk zijn met beeld en geluid te volgen. U kunt - als het allemaal goed gaat met de techniek - de diensten dus ook thuis meebeleven, live of later, via pgdeontmoeting.nl of via kerkdienstgemist.nl. U treft de Orde van Dienst voor de dienst in de Opstandingskerk hieronder aan.

Volgende week is dhr. Slabbekoorn, Goes, gastvoorganger in de Opstandingskerk.

Fotofietstocht - 26 augustus 2021
In de Veertigdagentijdkalender werd een oproep gedaan om foto’s van Noord-Beveland toe te sturen. Prachtige foto’s kregen we binnen. En daar willen we graag met zoveel mogelijk gemeenteleden plezier van hebben.
Op 26 augustus houden we om die reden een fotofietstocht. U kunt tussen 9.30 en 10.30 uur starten bij het Drenthehuis in Geersdijk. Daar ontvangt u de route die ca. 18 km. zal zijn. Het eindpunt is ook weer bij het Drenthehuis. Deelname is gratis. Een tegemoetkoming in de kosten wordt gewaardeerd.
De jeugdraad

Vakantie ds. Karin van den Broeke
Van maandag 26 juli tot en met zondag 15 augustus is ds. Karin van den Broeke weliswaar ‘gewoon’ thuis, maar wil ze zoveel als mogelijk vakantie houden. Bij crisispastoraat is zij echter wel beschikbaar. Ook de opgave voor de diensten mag gewoon via haar blijven lopen.

Orde van Dienst Opstandingskerk 8 augustus 2021: Achtste zondag van de zomer (kleur: groen)
9.30 uur Opstandingskerk te Wissenkerke

Voorganger:
ds. A. C. den Hollander

organist: Leo Polderman

Welkom door Ouderling van Dienst

Intochtslied: Psalm 86 : 1, 5 Hoor mij, Heer, wil antwoord zenden

Votum en groet

Lied: 213 : 1 Morgenglans der eeuwigheid

Gebed om ontferming

Glorialied: 1012 : 1, 4 Geef aan de wereld vrede, Heer

Gebed en Schriftlezing: Efeziërs 4 : 30 – 5 : 2