Hemelvaartsdagbrief 13 mei 2021 - online

Hemelvaartsdagbrief 13 mei 2021 - online
voor de dienst van Protestantse gemeente De Ontmoeting te Wissenkerke, Geersdijk, Kats en Kortgene

‘De wereld is van Hem vervuld,
die ’t kennen gaat te boven’

Donderdag 13 mei is het Hemelvaartsdag. Die bijzondere dag in het jaar, die apart gezet is om te vieren hoe de Levende aan ons directe zicht onttrokken is, maar wel aanwezig.

Afgelopen maandag heeft de kerkenraad vergaderd. U mag, als u zich tevoren aanmeldt, weer naar de kerk komen! Maximaal dertig mensen, naast hen die meewerken aan de dienst. Opgave tevoren bij ds. Karin van den Broeke, 0113-404368 of kvandenbroeke@pgdeontmoeting.nl. Vanaf 30 mei zullen er weer twee diensten per zondag gehouden worden: zowel in Wissenkerke als in Kats.

Deze dienst op donderdag 13 mei wordt om 9.00 uur vanuit de Opstandingskerk in Wissenkerke gehouden. Ds. voorganger is ds. Karin van den Broeke. Weer een dienst met beeld en geluid! Henk Tazelaar is de organist, Kees Blok, Rachel Will en Karin Leendertse zullen de zang verzorgen.
De online-diensten zijn live of later te beluisteren en bekijken via pgdeontmoeting.nl of via kerkdienstgemist.nl. U treft de Orde van Dienst hieronder aan.

Zondag 16 mei zal de dienst vanuit De Katse Kerk in Kats gehouden worden, om 11.00 uur. In die dienst hebben we een gastvoorganger in ons midden, die een goede bekende van de gemeente is: ds. A.P. van der Maas, Wemeldinge. Hij is tevens de classispredikant van de classis Delta.

Wisseling ambtsdragers
Met Pinksteren vindt ook dit jaar een wisseling van ambtsdragers plaats. Twee ambtsdragers sluiten hun tweede ambtstermijn af. Beiden maken gebruik van de nieuwe kerkordelijke mogelijkheid om voor een kortere periode een nieuwe ambtstermijn aan te gaan. Mw. Paulina Cornelia de Jager - Blok is op deze wijze aftredend en stelt zich beschikbaar voor een nieuwe periode van twee jaar als ouderling. Ook mw. Neeltje Lena Bareman-Versluijs is aftredend na twee ambtstermijnen. Zij stelt zich beschikbaar voor een nieuwe periode van één jaar als diaken. Dhr. Peter van Soest is vorig jaar in het ambt van diaken bevestigd. Tot zijn spijt moet hij om gezondheidsredenen het ambt neerleggen. Mw. Lena Cornelia de Kam-Verlinde heeft zich beschikbaar gesteld om toe te treden tot de kerkenraad als diaken. De kerkenraad is voornemens hen te benoemen. Er zijn geen bezwaren binnengekomen bij de scriba tegen deze (her-)bevestiging. De kerkenraad verheugt zich op een feestelijke (her-)bevestiging op 23 mei!

Orde van Dienst Hemelvaartsdag 2021:

Welkom door Ouderling van Dienst

Intochtslied: 215: 1 en 2

Lied: 215: 3, 4 en 5

Kyriëgebed

Glorielied: 823: 1 en 4

Gebed bij opening van het Woord

Schriftlezing: Ezechiël 1,3-5a.26-28a

Lied: psalm 47: 1 en 2

Schriftlezing: Lucas 24, 49-53

Lied: 666:

Slotlied: 825: 1, 3 en 4