Zondagsbrief, 25 april 2021 - online

Zondagsbrief 25 april 2021
voor de dienst van Protestantse gemeente De Ontmoeting te Wissenkerke, Geersdijk, Kats en Kortgene

Dank elke morgen Gods nieuwe schepping,
dank opgetogen Gods nieuwe dag.’

Zondag 25 april is het de derde zondag na Pasen. Zondag Jubilate. De vreugde van Pasen klinkt in ons na, ook al begrijpen we haar wellicht niet altijd. Een zondag waarop we opnieuw de profeet Jesaja horen, ditmaal met zijn visioen van het Vrederijk. Vanuit het evangelie van Johannes horen we Jezus over de goede herder.

Deze dienst op zondag 25 april wordt om 9.30 uur vanuit de Opstandingskerk in Wissenkerke gehouden. Ds. voorganger is ds. Karin van den Broeke. Weer een dienst met beeld en geluid! Suus de Moor is de organiste, Kees Blok en Diny Meulenberg-Bardolf zullen de zang verzorgen.
De online-diensten zijn live of later te beluisteren en bekijken via pgdeontmoeting.nl of via kerkdienstgemist.nl. U treft de Orde van Dienst hieronder aan.

Op zondag 2 mei zal de dienst ook vanuit de Opstandingskerk in Wissenkerke gehouden worden, om 9.30 uur. Voorganger in die dienst zal eveneens ds. Karin van den Broeke zijn.

Wisseling ambtsdragers
Met Pinksteren vindt ook dit jaar een wisseling van ambtsdragers plaats. Twee ambtsdragers sluiten hun tweede ambtstermijn af. Beiden maken gebruik van de nieuwe kerkordelijke mogelijkheid om voor een kortere periode een nieuwe ambtstermijn aan te gaan. Mw. Paulina Cornelia de Jager - Blok is op deze wijze aftredend en stelt zich beschikbaar voor een nieuwe periode van twee jaar als ouderling. Ook mw. Neeltje Lena Bareman-Versluijs is aftredend na twee ambtstermijnen. Zij stelt zich beschikbaar voor een nieuwe periode van één jaar als diaken. Dhr. Peter van Soest is vorig jaar in het ambt van diaken bevestigd. Tot zijn spijt moet hij om gezondheidsredenen het ambt neerleggen. Mw. Lena Cornelia de Kam-Verlinde heeft zich beschikbaar gesteld om toe te treden tot de kerkenraad als diaken. De kerkenraad is voornemens hen te benoemen. Mocht u bezwaar hebben tegen de bevestiging in het ambt van één van deze gekozen ambtsdragers, dan kunt u uiterlijk 7 mei 2021 uw bezwaar schriftelijk en met redenen omkleed bekendmaken bij de scriba.
De kerkenraad verheugt zich op een feestelijke (her-)bevestiging op 23 mei!

Liturgie voor zondag 25 april 2021, Protestantse gemeente De Ontmoeting,

Opstandingskerk te Wissenkerke, 9.30 uur, zondag Jubilate

Vooraf: orgelspel

Welkom en mededelingen door Ouderling van Dienst