Zondagsbrief, Palmpasen, 28 maart 2021

Zondagsbrief 28 maart 2021 - online
voor de dienst van Protestantse gemeente De Ontmoeting te Wissenkerke, Geersdijk, Kats en Kortgene
‘Heden Hosanna,
morgen kruisig Hem’

Zondag 28 maart is de Zesde Zondag van de Veertigdagentijd. Palmzondag. De zondag van Intocht en Passie. De jeugdraad heeft bij ongeveer dertig kinderen pakketjes bezorgd om thuis Palmpasenstokken te kunnen maken. In de kerk denken we terug aan de feestelijke intochten die we vaak gezien hebben. Voor het tweede jaar achtereen missen we dat beeld in de kerk.
Maar, verrassing, als het goed is heeft u morgen wel beeld bij het ‘beluisteren’ van de kerkdienst! (De kerkenraad heeft, op voorstel van de kerkrentmeesters, het besluit genomen om hiertoe over te gaan, het College van Kerkrentmeesters heeft aan dit besluit ook snel uitvoering kunnen geven. Spannend hoe het morgen gaat met de techniek. Er zijn diverse mogelijkheden, morgen beginnen we met de meest eenvoudige vorm.

Palmzondag is de opmaat van de Stille Week. Jammer genoeg vieren we die dit jaar ook uitsluitend online. Witte Donderdag en Goede Vrijdag vanuit Kats, om 19.00 uur. De Paaswake is eveneens vanuit Kats: vanwege de avondklok vervroegd naar 20.30 uur. Paasmorgen is de viering vanuit de Opstandingskerk in Wissenkerke, om 10.00 uur. Voorganger in deze vieringen is ds. Karin van den Broeke.

Op de Paasmorgen zullen er op de drie begraafplaatsen die bij onze gemeente horen (Wissenkerke, Kats, Kortgene) vanaf 9.00 uur tulpen zijn. Beeld van de Opstanding. Wie dat wil, kan er langsgaan om een tulp bij één van de graven te leggen of om deze mee naar een andere plek te nemen waar de Opstanding gevierd wil worden.

De online-diensten zijn live of later te beluisteren en bekijken via pgdeontmoeting.nl of via kerkdienstgemist.nl. U treft u de Orde van Dienst hieronder aan.

Gemeenteleden kunnen ook pastorale mededelingen inzien. Dit kan via de website, op een vergrendeld gedeelte. De code is opvraagbaar bij scriba@pgdeontmoeting.nl. Het is niet toegestaan deze mededelingen door te sturen aan niet-gemeenteleden. Met het beschikbaar maken van deze berichten hopen we het onderling meeleven met elkaar te bevorderen.

Nu er niet gecollecteerd kan worden tijdens de diensten, is het fijn als u bereid bent om via de bank uw giften over te maken:

Wissenkerke – Geersdijk

CvK

Kats – Kortgene

CvK
NL 16 RABO 03737.23.598

NL 31 RABO 03737.38.072

scriba PG De Ontmoeting te Noord-Beveland i.w.

Orde van Dienst, zondag 28 maart 2021, Zesde zondag veertigdagentijd, De Ontmoeting.

Palmzondag

Welkom door de Ouderling van Dienst

Introïtus

Openingslied 435: 1 en 2