Startzondag programma en opgaveformulier

20 september hopen we weer gezamenlijk de start van het kerkelijk seizoen te vieren.

Anders dan anders vanwege het heersende coronavirus…

Iedereen is van harte welkom, lid van de kerk of niet…maar wél opgeven van tevoren!

Ochtendprogramma:

9.30 uur                    Gezinsdienst in de Opstandingskerk te Wissenkerke, speciaal op de kinderen gericht. De dienst duurt ongeveer een half uur, dit gedeelte is ook online mee te luisteren. Daarna volgt nog een praktische uitwerking voor de kinderen: Kliederkerk!

11.00 uur                    Gezinsdienst in de Nicolaaskerk te Kortgene, speciaal op de kinderen gericht. Ook hier zal het eerste half uur online mee te luisteren zijn en is er daarna nog een uitwerking met de kinderen, met ruimte om te knutselen en met iets lekkers.

Thema:                       Tien Woorden voor nu.

Opgave:                      kvandenbroeke@pgdeontmoeting.nl

of 0113-404368

Middagprogramma:

We hebben een beperkt middagprogramma gemaakt met sportiviteit,  ontmoeting en een heel bijzonder doel om voor te fietsen. Een buitenprogramma, passend in coronatijd.

We willen een fietstocht                                                            houden met startpunten in de vier dorpen van onze gemeente. (En bij aanmeldingen vanuit Colijnsplaat of Kamperland ook vanuit die dorpen. Start: om 14.00 uur bij de kerk in het eigen dorp. In Geersdijk is het Drenthehuis het startpunt. Ter plekke kunt u kiezen voor een korte of een wat langere route, geschikt voor alle leeftijden. Alle fietsroutes leiden naar de boerderij van Kees en Arianne de Jager, Scherpenisseweg 2 in Geersdijk. Daar zult u, tussen 15.00 uur en 16.30 uur, ontvangen worden met een hapje en een drankje. Bij mooi weer vindt alles buiten plaats, bij minder mooi weer is er gelegenheid om elkaar in de ruime schuur te ontmoeten. Gepaste afstand dient steeds bewaard te worden.

Bij regen of storm vervalt dit onderdeel van de dag.

Aan deze middag koppelen we dit jaar een bijzonder doel. Wellicht heeft u al gehoord dat er een initiatief genomen is om te ‘fietsen voor Chiel’. U vindt informatie op de website www.fietsenvoorchiel.nl. Michiel den Engelsman is de schoonzoon van ons gemeentelid Leni de Kam. Haar dochter Larissa en hij hebben twee jonge kinderen: Sem en Anouk. In januari 2019 is hij, als gevolg van een epileptische aanval, van de trap gevallen, waarbij hij een hoge dwarslaesie heeft opgelopen. Een afschuwelijk drama voor dit jonge gezin. Met ontzettend veel inzet en positiviteit woont Michiel inmiddels weer thuis, in een fors verbouwd huis. Voor het gezin zou het geweldig zijn als ze, met alle beperkingen die ze kennen, ook af en toe nog eens samen er op uit zouden kunnen. Daarvoor is aangepast vervoer nodig.

Walter Kleine-Piening en René van der Est bedachten dat ze aan hun fietstocht naar Santiago de Compostella een doel wilden verbinden. ‘Fietsen voor Chiel’. Zij laten zich sponsoren en zamelen zo geld in voor het aangepaste vervoer. Als kerk sluiten we heel graag aan bij dit mooie initiatief. Het is fijn dat we zo concreet iets kunnen doen, nadat we al langere tijd deelden in de verhalen van verbijstering, verdriet, moed en hoop in en rond het gezin van Larissa en Michiel.

Fietst u mee op Startzondag? Op de boerderij komt een collectebus te staan waar u uw gift voor Chiel kunt geven. U mag hem ook overmaken naar de diaconie van Wissenkerke-Geersdijk: rekeningnummer NL71RABO 0371402271, o.v.v. ‘Voor Chiel’.

Voor het lekkers bij de koffie/ thee of het bakken van “platte koeken”, zijn we op zoek naar “koekenbakkers”

Wie bakt er voor ons een overheerlijke pruimentaart, vijgentaart, appeltaart of pannenkoeken met of zonder spek?

Geef a.u.b. even door wat voor lekkers u gaat bakken!

Opgave voor het middagprogramma graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 13 september:

U kunt zich voor de startzondagmiddag opgeven bij:

Kees Blok                            Orisantstraat 20 Wissenkerke of Lijnbaan 10 Kortgene

Els Leijs                                Kaaistraat 5 Kortgene

Lenie de Kam                    Christinastraat 12A Kats

Nellie Verhulst                 Noordstraat 1 te Geersdijk

Karin Leendertse             Geersdijkseweg 6 Geersdijk

Door op deze link te klikken opent u het opgaveformulier

Als vergoeding voor de kosten vragen we u een bijdrage van € 3,-. Kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis.

Geplaatst in Nieuws.