Ruben van Zwieten gaat zondag voor in Kats

 

Zondag gaat ds. Ruben van Zwieten voor in de online-dienst in en vanuit de Katse kerk.

In Toekomst religieus erfgoed verscheen onlangs dit bericht.

Sociaal ondernemer en dominee (van de Zuidas) Ruben van Zwieten heeft een nieuw project: al een tijdje werkt hij aan de transformatie van de Kortgeense Nicolaaskerk. Het moet - net zoals De Nieuwe Poort op de Zuidas - een plek worden die inspeelt op een bredere bezinningsdrang, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de religieuze functie die de kerk vóór de verbouwing had.

 

Met de verbouwing van de Zeeuwse Nicolaaskerk voegt Van Zwieten de daad bij het woord. In een vernieuwde Nicolaaskerk staan de deuren open, gaat het gebouw leven en schijnt er meer en nieuw licht. Van Zwieten ambieert daarom om sommige kerkmuren te vervangen door ramen. ‘We behouden het oude maar staan met staan beide benen in de toekomst’, aldus van Zwieten. Nu is van de buitenkant is nog weinig te zien van de transformatie, maar eenmaal binnen is het al goed zichtbaar. De kerkbanken hebben plaatsgemaakt voor bouwmaterialen en de preekstoel is al verplaatst.

We zijn blij dat dominee Ruben zondag onze voorganger is in de online-dienst vanuit de Katse kerk.

Aanvang: 11:00 uur.

 

 

 

 

Geplaatst in Nieuws.
Avatar

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting