Pasen 2020

Binnenkort is het Pasen.
Een feest van licht na de duisternis.
Een feest van hoop en uitzicht voor ieder mens.
We vieren met Pasen de opstanding van Christus.
We vieren met Pasen ‘Liefde, sterk als de dood’.

Dit jaar vieren we het Paasfeest onder uitzonderlijke omstandigheden. Al een paar weken is het stil op straat. En naar alle waarschijnlijkheid zal dat nog een poos zo blijven. Er zijn gelukkig hartverwarmende initiatieven om de eenzaamheid te bestrijden. Toch worden sociale contacten gemist. En pijnlijk is het dat sommige dierbaren niet bezocht mogen worden of niet op bezoek kunnen komen. Het is een tijd die we ons waarschijnlijk nog lang zullen heugen. Met elkaar spannen we ons in om deze tijd zo goed mogelijk vorm te geven. Het Paasfeest, van ‘liefde, sterk als de dood’ krijgt dit jaar een extra dimensie.

U bent gewend om met Pasen een uitnodiging van ons te krijgen voor een Paasontbijt en voor kerkdiensten. Dat kunnen we dit jaar niet aanbieden zoals anders. Kerkdiensten zijn wel online te beluisteren :    

9 april :                Witte Donderdag, 19.00 uur : www.pgdeontmoeting.nl/zondag (Opstandingskerk)

10 april :              Goede Vrijdag, 19.00 uur : www.pgdeontmoeting.nl/zondag (Nicolaaskerk)

11 april :              Paaswake, 21.00 uur : www.dearkkamperland.nl

12 april :              Paasmorgen, 10.00 uur : www.pgdeontmoeting.nl/zondag (Opstandingskerk)

Graag nodigen we u dit jaar uit om het Paasfeest juist nu te vieren.

Steek een kaarsje aan en zet het zaterdagavond 11 april, 21.00 uur, voor het raam !

Tijdens de Paaswake zingen we jaarlijks : ‘Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft.’ Steekt u dit jaar ook een lichtje van hoop aan? Zet dan op zaterdagavond 11 april, om 21.00 uur, een brandend kaarsje voor het raam !

Ontvang op de Paasmorgen een bloem bij de ingang van de begraafplaats !

Op de Paasmorgen, 12 april van 9.00 – 10.00  uur, zorgt Protestantse gemeente De Ontmoeting te Wissenkerke, Geersdijk, Kats en Kortgene dat er manden met bloemen zijn bij de ingang van de begraafplaatsen. U als inwoner van de dorpen van onze gemeente kunt een bloem uit één van de manden ophalen. Misschien wilt u hem op een grafsteen van een dierbare leggen. Of mee naar huis nemen om het leven te vieren. Of bij de deur leggen van iemand die iets vrolijks kan gebruiken. Dat kan allemaal. De bloem symboliseert de vreugde van Pasen : ‘Het laatste woord is niet aan de dood.’ U bent van harte uitgenodigd dit teken van vreugde in ontvangst te nemen.

Iedere woensdagavond klinken de klokken van hoop en troost !

En hoort u op woensdagavond om 19.00 uur de klok luiden ? Dat gebeurt op heel veel plaatsen in het land. Het zijn de klokken van hoop en troost. Teken van verbondenheid.

VROLIJK PASEN !

Geplaatst in Nieuws.
Avatar

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting