Palmpasen

Op Palmpasen hebben kinderen palmpasenstokken gemaakt. Kruisen versierd met snoep en broodhaantje. Op de pagina ‘Terugkijken’ kunt u foto’s bekijken van de stokken. U vindt de pagina in de voettekst van de startpagina. Daar staat onder het kopje Geloof: Terugkijken.

Omdat er foto’s van gemeenteleden opstaan, is de pagina beveiligd met een wachtwoord. Als u de foto’s wilt bekijken moet u een wachtwoord gebruiken. Het wachtwoord is gelijk aan het wachtwoord voor de pagina Leden & Vrienden en wisselt elke drie maanden. Bent u ingeschreven als lid of vriend, maar heeft u nog geen wachtwoord? Dit vraagt u aan via: scriba@pgdeontmoeting.nl

De kinderen ontvingen van de kerk voor Palmpasen een zakje met de volgende uitleg:

 

Palmpasenstok

 

 

Heb je de palmpasenstok van vorig jaar nog? Anders kun je van twee takken of twee stevig opgerolde kranten zelf een kruis maken, maak dit goed vast met een touw.

 

Versier de stok – als je wilt – met crêpepapier.

Bevestig groene takjes aan het kruis, je kunt ze tussen het crêpepapier steken.
Rijg de zoutjes aan een uitgerolde dropveter en hang deze van de ene kant naar de andere kant van de dwarsstok van het kruis.

Stop 30 rozijnen in een zakje of rijg de rozijnen aan een draad. Hang dit aan de stok.

Het ei kun je aan de stok bevestigen met touw of tape.
Prik het broodhaantje boven op het kruis.

Verder kun je de palmpasenstok met lekkere dingen uit dit cadeautje versieren.

 

Succes en veel plezier met het maken!!

Geplaatst in Nieuws.
Avatar

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting