Palmpasen met de kinderen (10-4) en Paasontbijt (17-4)

Met Palmpasen (op zondag 10 april om 09:30 uur in de Opstandingskerk in Wissenkerke) is de kindernevendienst extra feestelijk. We maken met de kinderen Palmpasenstokken. Die horen bij de zondag van de Intocht van de Heer in Jeruzalem. Wat hadden de leerlingen een hoop. En hoe werd die na het verraad van Petrus aan stukken geslagen. En toch is het goed gekomen. Niet door ons. Maar God heeft het toch goed voor ons gemaakt.

Het broodhaantje op de stok verwijst naar het verraad van Petrus.

De Buxustakjes op de stok verwijzen naar de palmtakken bij de intocht.

De takjes zullen volgend jaar (2023) op de dinsdagavond voor aswoensdag nadat zij helemaal zijn verdroogd weer worden verbrand.

Zo worden wij ons door de cyclische gang door deze rituelen steeds beter de weg van Christus bewust.

Het snoep aan het kruis mogen de kinderen na de dienst natuurlijk opeten.

Maar eerst komen zij na de dienst feestelijk hun intocht maken in de kerk en tonen zij hun stokken aan de gemeente.

Een week later (op zondag 17 april) vieren we dan Pasen. De kerkdienst begint om 10:00 uur.

Maar eerst ontbijten we samen.

Vanaf 08:30 uur im Zaal Onder de Toren, de zaal direct naast de Kerkzaal van de Opstandingskerk in de Voorstraat in Wissenkerke.

Vind je  het leuk om ook te komen? Geef je op bij een van de diakenen of via: daconie@pgdeontmoeting.nl. Vergeet niet het aantal volwassenen en het aantal kinderen op te geven.

Geplaatst in Nieuws.