Oekraïne

Vorig jaar april ben ik (Karin) naar Oekraïne geweest om met eigen ogen te zien waar Olena en haar weeskinderen wonen.

Ook heb ik diverse “gesprekken” met haar gehad over de vakanties die we in het verleden voor haar kinderen hebben georganiseerd. Daarin komt steeds weer de dankbaarheid naar voren maar ook dat het zo ontzettend goed is voor de ontwikkeling van de kinderen.
Zelf heb ik met een jongen gesproken die weer terug was in het weeshuis en een van de eerst vragen die hij stelde was…”Krasiya holiday yes??”

Hij had er van genoten!
Met J4J is n.a.v. de oorlog in het land besloten dat we geen vakantie meer organiseren voor de kinderen in Oekraïne zelf. De oorlog is nog steeds aan de gang dus dit besluit blijft van kracht.
Maar helemaal loslaten doen we ze niet.
Vorig jaar hebben we volop kleding ingezameld en die is in september naar Oekraïne gebracht door Stichting Help Oekraïne.

Nu is door Stichting Help Oekraïne het idee geopperd om toch iets te gaan organiseren voor Olena en haar kinderen, te weten een vakantie maar dan in Nederland.
Jolanda Wisse en ik hebben aangegeven ons daar op persoonlijke titel voor in te willen gaan zetten. Dit staat dus buiten J4J.

Deze vakantie zal plaats gaan vinden van zaterdag 30 juli tot zaterdag 13 augustus in het Buitencentrum in Veere. We gaan slapen in blokhutten aan het Veerse Meer en zullen een zelfde soort vakantie gaan organiseren als dat we in Oekraïne deden.

Wie van u, wie van jullie zou het leuk vinden om zich ook in te gaan zetten om deze vakantie tot een succes te gaan maken?
De vakantie zal heel basic zijn; gewoon lekker spelen in en om het water, naar het strand, een bezoek aan een stad, bezoek aan een kaasboerderij en een kerkdienst bezoeken op ons eiland.  Wel willen we ze een stukje geschiedenis meegeven over Zeeland dus een bezoek aan Neeltje Jans en/of het Watersnoodmuseum zal er bij zitten.

We zijn op zoek naar mensen die graag hun handen uit de mouwen willen steken om:
»        te koken
»        te wassen
»        kinderen te begeleiden
»        activiteiten te begeleiden
»        sponsors te zoeken
»        mee helpen alles voor te bereiden
»        schoon te maken van toiletgebouw/ keuken na vertrek van de kinderen

Ook zijn we op zoek naar de volgende praktische spullen:
»        waterschoenen ( leeftijd 4-16 jaar)
»        badkleding
»        zwembandjes
»        strandlakens
»        handdoeken, washandjes
»        keukenhanddoeken, theedoeken
»        zaklichten met batterijen

Tot zover. Mocht u, mochten jullie interesse hebben; stuur dan een mailtje naar karin2@zeelandnet.nl/ jolandawisse@gmail.com

Zodra we wat meer kunnen vertellen, dan hoort u, horen jullie van ons.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .