Kerkdiensten Lockdown

Met de kleinst mogelijke meerderheid heeft de kerkenraad op 17-12-2020 besloten om tijdens de lockdown alleen online-diensten te houden waarbij tot nader order (zoals het er nu uitziet tot einde lockdown op 18-1-2020) geen bezoekers kunnen worden toegelaten.

Het is een besluit dat, gezien de grote minderheid die het niet steunde, de kerkenraad met gemengde gevoelens en verdeelde meningen heeft genomen. Dat is heel begrijpelijk. Het laat iets zien van de grote waarde die het vieren van de zondagse eredienst voor onze leden heeft. Het is dus met grote pijn in het hart dat de raad dit besluit heeft genomen. Maar tegelijk is er bij een meerderheid van de raad ook tevredenheid dat we nu wel duidelijk mee kunnen werken aan wat door de overgrote meerderheid in ons land nu wordt ervaren als zeer belangrijk: ons verenigen om de besmettingsfactor terug te dringen.

We gaan dus vanaf nu over op één online-kerkdienst vanuit PG De Ontmoeting per zondag vanuit de Opstandingskerk in Wissenkerke om 09:30 uur en vanuit de Katse Kerk in Kats op de derde zondag van de maand om 11:00 uur.

De Kerstnachtdienst hebben wij gelukkig al met beeld digitaal voorbereid. Deze zal op Kerstavond, 24 december 2020, vanaf 20:00 uur te zien zijn via de website pgdeontmoeting.nl.

Eerste Kerstdag, 25 december 2020, is er om 09:30 uur een online-kerkdienst vanuit de Opstandingskerk in Wissenkerke.

Zondag 27 december 2020 is er een online-Top2000 dienst vanuit de Opstandingskerk in Wissenkerke. Aanvang 09:30 uur.

Oudejaarsavond, 31 december 2020, is er om 19:00 uur een online-kerkdienst vanuit de Katse Kerk in Kats.

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
Avatar

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting