Alpha Noord-Beveland 2018

Inleiding

Na een zeer gezegende allereerste Alpha in januari van dit jaar gaat in september de tweede Alpha van start.

Alpha is een cursus over de grondbeginselen van het christelijk geloof en bestaat al meer dan dertig jaar. Het lesmateriaal wordt door alle denominaties binnen het Christelijk geloof omarmd en dat is misschien ook meteen de kracht van de cursus. In Nederland zijn zo’n 1.000 kerken betrokken en hebben zo’n 265.000 mensen de cursus gevolgd. Nicky Gumble (Groot-Brittannië)  is de grondlegger. Voor meer informatie zie www.alphacursus.nl.

Wat is Alpha?

Alpha is een cursus van 10 avonden en een deel van een weekeinde, waarin we met elkaar praten over het christelijk geloof en haar relevantie anno 2018. Elke avond staat een ander thema centraal. Thema’s zijn bijvoorbeeld: ‘Is er meer in het leven?’ of ‘Wie is Jezus?’ of ‘Hoe kan ik verleiding het hoofd bieden’ of ‘Geneest God ook anno nu nog?’ of ‘Wie is de Heilige Geest?’.

Voor wie is Alpha?

Alpha is bedoeld voor iedereen. Jong en oud, kerkelijk en niet kerkelijk. Wat je met elkaar verbindt, is het gegeven dat je meer wilt weten over het Christelijk geloof. Dat kan zijn omdat je er onbekend mee bent, maar wel nieuwsgierig. Maar het kan ook zijn dat je misschien al lang gelovig bent, maar veel vragen hebt. Of dat je je realiseert dat je geloof maar heel dun is en je dat graag wilt verdiepen. Wat de reden is dat je meedoet, is niet zo belangrijk. Belangrijk is dat je met elkaar je wilt verdiepen in het Christelijk geloof. Alle vragen mogen en iedereen is welkom! 

Wie geeft Alpha?

Alpha wordt gegeven door mensen die enthousiast zijn over Gods Woord en kennis hebben van de Bijbel en die graag willen delen om anderen iets aan te reiken. Dat kan zijn een dominee of ouderling. Maar dat hoeft niet. Alpha Nederland biedt bijv. ook filmmateriaal aan voor de centrale inleiding. Hier op Noord-Beveland wordt het afgewisseld. Caroline Filius en Annelies Valkier geven de Alpha. Zij maken daarbij gebruik van het filmmateriaal en ook zal elke dominee een avond een thema inleiden. Alpha begint telkens door eerst gezellig samen te eten. Daarin praten we over dagelijkse dingen. Na het eten wordt het thema van die avond ingeleid door de gespreksleider. Vervolgens praten we er in kleinere groepen over door. Bij Alpha is de veiligheid in de groep en de onderlinge relatie belangrijk. Het gaat er niet om elkaar te overtuigen. Het gaat om het gesprek. Iedere mening telt en mag er zijn. De groep is veilig. Wij mogen getuigen, laat Gods Geest maar overtuigen!

Waar en wanneer is Alpha?

Alpha Noord-Beveland wordt gegeven op Zorgboerderij Landleven bij de familie Van Eck aan de Prinsendijk 15 te Kortgene. We starten op maandagavond 24 september 2018 om 18.30 uur met samen eten. Rond 21.30 uur ronden we de avond af. Op de eerste avond zal ook het verdere programma worden toegelicht.

Opgeven kan via onderstaand e-mailadres of via de website van alphacursus.nl

Wij zien naar je uit en zijn enthousiast om te beginnen? Jij ook?! Geef je op en neem ook je buurvrouw, vriend, partner of collega mee. Wil je eerst meer weten? Bel! Caroline Filius 06-53194839 / Annelies Valkier

06-51483917. Of stuur een e-mail naar alphanoordbeveland@gmail.com 

Graag tot de 20e september en voor nu een fijne zomer!

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , , , .

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting