Het eerste wat opvalt aan de Katse Kerk is dat het achter een hekwerk beschut ligt tussen aangrenzende huizen (waaronder het bijbehorende Nieuw-Zeelandhuis). Het wit gepleisterde kerkgebouw stamt uit 1659 en wordt vandaag de dag gebruikt ten behoeve van protestantse diensten, trouwerijen, recepties, toneel- en muziekuitvoeringen, vergaderingen en tentoonstellingen.
Het Witte Kerkje in Kats is een bescheiden zaalkerk. Hij is wit gepleisterd, heeft rondboogvensters en in het midden van de lange gevel een slanke zadeldaktoren met dakruiter. De in 1659 gebouwde kerk werd in 1870 ingrijpend veranderd met de aanbouw van de toren. Toen werden ook de ramen vergroot en een plafond aangebracht. In 1951 kreeg de toren zijn huidige aanzien waarbij de houten topgevel verdween en het venster daaronder werd veranderd. In de toren hangt een klok uit 1757. De consistorie kreeg in 1889 zijn huidige omvang. In de kerk staat een preekstoel uit de tweede helft van de 17e eeuw; het kerkorgel werd in 1906 geplaatst.
Sinds 2001 is de Katse Kerk geen eigendom meer van de Protestantse gemeente te Kats-Kortgene, maar van de Stichting Oude Zeeuwse kerken. Deze kerk wordt nog altijd (ook) voor kerkelijke doeleinden gebruikt, zoals kerkdiensten en andere vieringen. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina van de Katse Kerk (www.dekatsekerk.nl).