za

Voorganger: ds. Karin van den Broeke, Den Haag

Muzikale medewerking:

Onze diakenen collecteren deze avond voor Kinderen in de Knel

Na afloop gezellig samen chocolademelk of glühwein drinken

(of natuurlijk door naar de Kerstnachtdienst in Kortgene om 22:30 uur)

Wereldwijd leven miljoenen kinderen in moeilijke omstandigheden. Kwetsbare kinderen zijn kinderen die nauwelijks bescherming krijgen van hun familie of omgeving. Zet u via Kerk in Actie voor deze kinderen in. Steun kinderen die moeten werken, seksueel uitgebuit worden en kinderen die slachtoffer zijn van geweld. Hoe steunen we deze kinderen?

Welke hulp kunnen lokale partners van Kerk in Actie aan deze kinderen bieden? Dat verschilt van concrete oplossingen tot het voorkomen van misstanden. We bieden voorlichting en bewustwording. Bij alle projecten speelt actieve lobby voor de rechten van kinderen een rol. Uitgangspunt zijn natuurlijk de Rechten van het Kind, zoals die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld. Zo werkt u mee aan structurele oplossingen en voorkomt u dat uw hulp alleen op korte termijn werkt.

Lees hier het verhaal van Miracle, een meisje van 7 jaar, dat op straat leefde en uiteindelijk weer herenigd kon worden met haar ouders.

Miracle (het meisje links op de foto)