Startzondag Gezamenlijke Dienst Kortgene

Wanneer:
18 september 2022 hele dag
2022-09-18T00:00:00+02:00
2022-09-19T00:00:00+02:00
Waar:
Kerkgebouw De Nieuwe Poort
Kerkgang 2
Kortgene
Startzondag Gezamenlijke Dienst Kortgene @ Kerkgebouw De Nieuwe Poort

Startzondag op 18 september 2022

Voorganger in de Gezamenlijke dienst in Kortgene: ds. Karin van den Broeke

Jaarthema 2022-2023 ‘Aan tafel!’
Van de Maaltijd van de Heer naar de tafel van verbinding
In de Bijbel – maar ook in de kerk – wordt vaak samen gegeten. Gasten worden ruimhartig genodigd, want samen eten schept verbondenheid. Het voedt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel. Want terwijl je met elkaar in gesprek bent, ga je elkaar met andere oren horen en met andere ogen zien.

De belangrijkste maaltijd in de Bijbel is de Maaltijd van de Heer. Wie aan de avondmaalstafel deelneemt, gaat aan tafel bij Jezus Christus. Telkens wanneer wij als gemeente de Maaltijd vieren, gedenken wij Jezus’ leven en dood door brood en wijn te ontvangen als zijn lichaam en bloed. Het maakt je tot een ander mens.

Aan tafel mogen we het levende Woord ontmoeten. Wie aandachtig naar Hem luistert zal ruimschoots te eten hebben en genieten van een overvloedig maal. Wie zijn oor bij Hem te luister legt, ontvangt leven in al zijn volheid. (Jes. 55/Joh. 10) De Bijbel speelt hierbij een centrale rol.

Bij Christus aan tafel is overvloed. De genade die je daar ontvangt, is genoeg om van te leven en om uit te delen. Vanaf die tafel, waaraan we namens Christus ook anderen nodigen, bewegen we de wereld in om genade handen en voeten te geven.

De materialen bij dit thema zijn uiterlijk 15 mei beschikbaar.

Geplaatst in .
Avatar

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting