Gezamenlijke dienst Opstandingskerk Koffiedrinken Zaal onder de Toren

Wanneer:
9 oktober 2022 @ 09:30 – 10:30
2022-10-09T09:30:00+02:00
2022-10-09T10:30:00+02:00
Waar:
Opstandingskerk
Voorstraat 20
4494EW Wissenkerke

Voorganger: ds. R. de Reus, Warmond

Deze dienst is een Gemeenschappelijke Dienst met na afloop Koffiedrinken in Zaal Onder de Toren.

De diakenen collecteren vandaag voor het Missionair werk: Pioniersplekken

In Nederland gaan er steeds minder mensen naar de kerk. Maar dat betekent niet dat er geen behoefte is aan zingeving. Kerken spelen hierop in met nieuwe vormen van kerk zijn die aansluiting zoeken bij de omgeving en bij wat mensen bezighoudt. De afgelopen tien jaar zijn er zo’n 150 pioniersplekken vanuit de Protestantse Kerk gestart. Ze vormen nieuwe christelijke geloofsgemeenschappen waar de boodschap van het evangelie gedeeld wordt op een manier waar mensen zich in herkennen.

Een van die plekken is: Nijkleaster in het dorp Jorwert.

De Stichting Nijkleaster wil een nieuw klooster (nij kleaster) vormen in het dorp Jorwert. De doelstelling is om een plek te creëren waar mensen zich in alle rust kunnen terugtrekken om zich te bezinnen en om op adem te komen. Tegelijkertijd is het een plaats zijn waar mensen elkaar ontmoeten in liturgie en gesprek, stilte en wandeling, plezier en recreatie. Zo wordt in ‘Nijkleaster’ gezocht naar nieuwe wegen voor het evangelie en er wordt een aandeel geleverd aan persoonlijke, kerkelijke en maatschappelijke vernieuwing.

Nijkleaster wil als open klooster gastvrijheid bieden aan mannen en vrouwen van diverse kerken en tradities. Ook aan mensen die geen plaats (meer) kunnen vinden binnen de bestaande kerken, en verder aan elke pelgrim van welke snit dan ook.

Nijkleaster is ontstaan uit een droom van Sietske Visser en Hinne Wagenaar. In 2009 ontstond de stichting Nijkleaster officieel. Er ontstonden contacten met de Protestantse gemeente Westerwert (in de dorpen Bears, Jellum, Jorwert en Weidum) in 2010. In 2011 toonde de afdeling Missionair Werk (van de Protestantse Kerk in Nederland) ook belangstelling om samen te werken en te komen tot een pioniersplek Nijkleaster. Vanaf 1 juli 2012 werken de drie partijen samen om gestalte te geven aan een nieuw klooster van stilte en rust op het Friese platteland. Sinds 2019 werken de Stifting Nijkleaster en de prot. gemeente Westerwert intensief samen.

Zin om een dagje Nijkleaster te doen?

https://nijkleaster.frl/pinksterpaad/

Geplaatst in .
Avatar

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting