Morgendienst Opstandingskerk

Wanneer:
7 augustus 2022 @ 09:30 – 10:30
2022-08-07T09:30:00+02:00
2022-08-07T10:30:00+02:00
Waar:
Opstandingskerk
Voorstraat 20
4494EW Wissenkerke

Voorganger: dhr. M de Ridder, Sassenheim

De diakenen collecteren vandaag voor het werk van Casa da Paz Portugal

Casa da Paz – Ondersteunende Wooneenheid
Het is bedoeld voor volwassenen die door chronische mentale beperkingen en ernstige sociale factoren een mate van achterstand hebben opgelopen waardoor ze hun dagelijkse activiteiten niet zonder ondersteuning kunnen organiseren, maar die geen frequente medische tussenkomst nodig hebben.
Sociale dienstverlening
Er wordt gezorgd voor een reeks diensten die bestaat uit:
• accommodatie;
• maaltijden en verzorging van voeding en voeding;
• persoonlijke hygiëne, comfort en imagozorg;
• behandeling van persoonlijke of alledaagse kleding;
• monitoring en psychosociale ondersteuning;
• medicatietoediening en verpleegkundige zorg;
• ondersteuning bij activiteiten van het dagelijks leven;
• ondersteuning bij beroepsmatige, sociaal-culturele en recreatieve activiteiten;

• dagelijkse schoonmaak van ruimtes en permanente bewaking;
• begeleiding in het buitenland.
Capaciteit
Het biedt plaats aan 20 gebruikers.
Ontvangers
Het zijn volwassenen, met een chronische psychische aandoening en met een mate van autonomie die hen niet toelaat om alleen of in een gezinsomgeving te leven, maar die geen permanente psychiatrische medische interventie nodig hebben.

Voor wie geraakt is door de warmte waarmee de mensen van Casa da Paz in Albufeira hun medemensen omarmen, hier nog een klein beeld dat die houding laat zien en viert en ook duidelijk maakt met welk doel (van het Koninkrijk van God!) voor ogen deze mensen hun handelen vorm gevem en zo de steun van anderen daarbij verwerven. Zo belangrijk om zo de boodschap van God en zijn geliefde Zoon door te geven. Keep the dream alive! Help de droom door te geven en zo levend te houden. jaartallen doen er niet toe, alleen de droom levend houden telt! Maria bewaarde al deze dingen in haar hart. Dat moeten wij ook doen. Goede zondag! Goede week!

Uitleg bij de film:
INITIATIEF OM ARMOEDE EN SOCIALE UITSLUITING TE BESTRIJDEN

Op een fantastische zonnige ochtend brachten gebruikers van Misericórdia de Albufeira het nieuwe logo van het initiatief ter bestrijding van armoede en sociale uitsluiting “tot leven”. Het initiatief dateert van 2010 en is zeer succesvol geweest in het vergroten van het bewustzijn van kwesties die verband houden met armoede en sociale uitsluiting. In 2017 vond het initiatief plaats tussen 17 en 24 oktober, met activiteiten in het hele land.

In samenwerking met de Faro Nucleus van het European Anti-Poverty Network en AlgarExperience werd menselijke training voor het logo van het initiatief gepromoot, gevolgd door een solidariteitscruise. De activiteit was bedoeld om het werk van onze instelling voort te zetten in de mobilisatie, het bewustzijn en de verantwoordelijkheid van de verschillende sectoren van de samenleving in de strijd tegen sociale uitsluiting.

Meer dan 70 mensen namen deel aan deze actie die voor iedereen een bijzonder moment van vereniging en verbroedering bleek te zijn.
De boottocht, met een duur van drie uur, zeilend naar het westen, stelde de deelnemers in staat om te genieten van de schilderachtige scenario’s van de zuidkust van Portugal, de mooiste grotten en rotsformaties in de regio te verkennen en de historische, culturele bezienswaardigheden en etnografie van de kust van de Algarve. Er waren veel glimlachen en uitdrukkingen van bewondering van degenen die de kust voor het eerst vanaf de zee zagen.

We willen Algarexperience bedanken voor de dag die beschikbaar is gesteld aan degenen die anders niet in de gelegenheid zouden zijn om deze ervaring te beleven. We danken de bemanning voor de genegenheid waarmee ze onze gebruikers hebben ontvangen. Onze oprechte felicitaties aan YellowFish Transfers voor hun vriendelijkheid bij het verstrekken van transport. We danken ook Algarve Drone Solutions en Marina de Albufeira.

Geplaatst in .

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting