Morgendienst Opstandingskerk

Wanneer:
28 augustus 2022 @ 09:30 – 10:30
2022-08-28T09:30:00+02:00
2022-08-28T10:30:00+02:00
Waar:
Opstandingskerk
Voorstraat 20
4491EW Wissenkerke

Voorganger: dhr. J. Tollenaar, Colijnsplaat

Wij collecteren vandaag voor Zorgboerderij van Eck, Kortgene

Zorgboerderij Landleven

Flory en Evert-Jan van Eck hebben 4 kinderen; Evert, Elsbeth, Job en Mariska. “We hebben een veeteeltbedrijf aan de Prinsendijk in Kortgene. Voor de zorgboerderij is een oude landbouwschuur verbouwd tot een ruime huiskamer compleet met keuken, er is een crearuimte, houtbewerkingsruimte en 4 rolstoeltoegankelijke toiletten Er is een buitenterras met zicht op de hobbydieren en een grote hobbykas en bloementuin. De doelgroep is ( dementerende) ouderen.

Werk
We proberen aan de hand van hobby’s en vroegere werkzaamheden van de deelnemer passende activiteiten te vinden. Dit is voor de een werken in de kas, voor de ander de dieren verzorgen. Er zijn ook deelnemers die gezamelijk mee willen helpen voor de warme maaltijd te zorgen, zoals aardappels schillen, appelmoes maken, stoofpeertjes schillen enz. Ook worden er koekjes gebakken en andere lekkernijen gemaakt. Weer anderen willen graag een stukje wandelen, of zomaar op het terras zitten, ook dat kan.

Bijzonderheden
We vinden het welbevinden van de ouderen erg belangrijk. Er zijn ouderen die door beperkingen weinig tot niets kunnen, ook die zijn welkom. Voor deelnemers die wel wat willen en kunnen doen is er ook voldoende aanbod. Het koffie drinken en gezamelijk de warme maaltijd nuttigen is een belangrijk onderdeel van de dag. De deelnemers kunnen hun verhalen kwijt, of luisteren naar anderen.”

Bron: https://www.zorgboeren.nl/zorgboerderijen/zorgboerderij-landleven

Meer informatie: Klik op de foto van Flory en Evert-Jan

Geplaatst in .

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting