Gezamenlijke dienst Opstandingskerk PINKSTEREN Bevestiging Ambtsdragers

Wanneer:
5 juni 2022 @ 09:30 – 10:30
2022-06-05T09:30:00+02:00
2022-06-05T10:30:00+02:00
Waar:
Opstandingskerk
Voorstraat 20
4491EW Wissenkerke

Voorganger: ds. K. van den Broeke

Muzikale medewerking: Duo Da Capo<; /strong> Renske Breeman, harp en Ciska Zuurveld, dwarsfluit

PINKSTEREN

Bevestiging Ambtsdragers

Vandaag vieren we Pinksteren: het feest waarin God ons Zijn Geest gaf. Hoe mooi en belangrijk is het om begeesterd te raken. Gods Geest kan ons helpen bergen te verzetten. Gods Geest geeft ons hoop. Pinksteren is een feest van hoop.

Vandaag collecteren we via Kerk in Actie voor mensen in Zuid-Afrika, in KwaZulu-Natal, die alle moed verloren waren. Ze leven al generaties lang in armoede en weten soms niet hoe ze dit ooit kunnen doorbreken. Een Zuid-Afrikaanse organisatie weet hun wanhoop om te zetten in hoop en actie. Ze brengen mensen bij elkaar en gaan eerst samen de Bijbel lezen. Verhalen die hen inspireren en laten zien dat God mensen kracht geeft in moeilijke omstandigheden. Daarna leren ze hen hun grond te verbeteren en te bewerken, waardoor hun voedselopbrengst verhoogt. Ze leren kleine handeltjes op te zetten. En als ze zien dat hun leven erop vooruit gaat en dat goed samenwerken loont, raken ze begeesterd.
Bedankt voor jullie steun voor dit hoopvolle werk in Zuid-Afrika.

Veel inwoners in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal geloven dus niet dat het ooit beter zal worden. Met een ambitieus bijbel- en landbouwprogramma lukt het een Zuid-Afrikaanse organisatie om dit te doorbreken: ze brengen families samen in actie en geven hen hoop.
De inwoners lezen daarom eerst samen bijbelverhalen, die hen inspireren om niet bij de pakken neer te zitten maar in actie te komen. Daarna leren ze hoe je compost maakt voor een vruchtbare bodem, moestuinen aanlegt en water beter vasthoudt. En hoe je samen een spaargroep vormt en een bedrijf opzet. Het programma is succesvol: door betere landbouwmethoden verhogen de boeren hun voedselopbrengst en is er meer geld voor investeringen, onderwijs en gezondheidszorg
Vader Shabangu begon na de training een moestuin en verkoopt nu ook schoorstenen. Die gebruiken mensen als afvoer van hun oven. Zoon Mnqobi (8) vindt het zo leuk dat hij zijn vader nu helpt met groenten planten en besproeien en schoorstenen in elkaar zetten.

Steun dit werk via Kerk in Actie via de collecte in onze kerk.
Kijk voor meer informatie op: www.kerkinactie.nl/bijbelsboeren

Geplaatst in .
Avatar

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting