Morgendienst Kortgene

Wanneer:
11 september 2022 @ 11:00 – 12:00
2022-09-11T11:00:00+02:00
2022-09-11T12:00:00+02:00
Waar:
Kerkgebouw De Nieuwe Poort
Kerkgang 2
Kortgene
Morgendienst Kortgene @ Kerkgebouw De Nieuwe Poort

Voorganger: dhr John Tollenaar, Colijnsplaat

De diakenen collecteren vandaag voor het werk van Jong Protestants, de kerk: een thuis voor jongeren

Kinderen en jongeren hebben een plek in de kerk! Onderzoek en ervaring laten zien dat kerken die dit serieus nemen, aantrekkingskracht hebben op jongeren en jonge gezinnen. Of dit nu in een traditionele of in een vernieuwende omgeving is. Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, ontwikkelt materialen waarmee jeugdwerkers en andere vrijwilligers de kerk tot een plek kunnen maken waar jongeren zich gezien, geliefd en veilig voelen. En waar hun aanwezigheid en talenten impact hebben.

De protestantse gemeente in Harderwijk wilde werk maken van sámen kerk zijn, ging met jongeren in gesprek en gaf hen verantwoordelijkheid. De 16-jarige Eline van den Berg voelde zich eerst niet thuis in haar kerk.“Er was niemand die met mij in gesprek ging.” Nu helpt ze bij het organiseren van ‘Jong-tot-ouder-diensten’ en is ze jeugdlid van de beroepingscommissie.

“Ik wil een preek die ik kan begrijpen”, zo legt Eline uit waarom ze deel uit wilde maken van die commissie. “Zodat ik mijn geloof niet kwijt raak.” Volgens Eline begint sámen kerk zijn met luisteren. “Zie jongeren als gelijkwaardig en ga het gesprek met hen aan.”

Lees hier het hele verhaal van Eline.

Geplaatst in .
Avatar

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting