Morgendienst Katse kerk Vierde Advent

Wanneer:
18 december 2022 @ 10:00 – 11:00
2022-12-18T10:00:00+01:00
2022-12-18T11:00:00+01:00
Waar:
Katse Kerk
Kerkstraat 3
4485 AL Kats
Morgendienst Katse kerk Vierde Advent @ Katse Kerk

Voorganger: dhr John Tollenaar, Colijnsplaat

De diakenen collecteren vandaag voor het werk van Kerk in Actie Jong Protestants, ontdekken wat Kerst betekent

Welke overwegingen maakte de herbergier toen Jozef en Maria voor zijn deur stonden? Wat ging er om in de herders toen ze de engelen hoorden zingen? En wat dachten de wijzen toen ze de ster volgden? Met de KerstChallenge, een spel van Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, kruipen jongeren in de huid van de personages uit het kerstverhaal. Maar liefst zesduizend jongeren doen hier elk jaar aan mee en ontdekken zo meer over de Bijbel.

Een uitwerking die vorig jaar landelijk is uitgerold op basis van een idee uit een plaatselijke kerk is de Kertchallenge.

Delfgauwse Kerst Challenge is nu landelijk

Dominee Robert Stigter van Kerk Delfgauw heeft heel wat teweeg gebracht met het idee dat hij vorig jaar samen met de vrijwilligers van de kerk ten uitvoer bracht. Omdat allerlei kerstvieringen en -activiteiten vanwege corona niet mogelijk waren, bedacht hij de KeRstwandeling door het dorp, die mensen met het eigen gezin konden doen. Dit jaar is het, onder de titel Kerstchallenge, een landelijke activiteit geworden van de protestantse kerken. En heel leuk: Robert Stigter is hierdoor ook landelijk te beluisteren, want hij heeft de voice over ingesproken bij de videofragmenten die de wandeling begeleiden.

Hier zie je de promo van vorig jaar, 2021:

KerstChallenge 2021 promo from Jong Protestant on Vimeo.

Geplaatst in .
Avatar

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting