Morgendienst Kortgene

Wanneer:
2 oktober 2022 @ 11:00 – 12:00
2022-10-02T11:00:00+02:00
2022-10-02T12:00:00+02:00
Waar:
Kerkgebouw De Nieuwe Poort
Kerkgang 2
Kortgene
Morgendienst Kortgene @ Kerkgebouw De Nieuwe Poort

Voorganger: ds. R. van Zwieten, Amsterdam

De diakenen collecteren vandaag voor het werk van Kerk & Israel

Voor de Protestantse Kerk is de relatie met het Joodse volk een wezenlijk onderdeel van de eigen identiteit. Daarom bezinnen we ons op de joodse wortels van ons geloof en bevorderen we het gesprek tussen Joden en christenen. Ook staan we op tegen antisemitisme. In Nederland worden rusten we predikanten en gemeenten toe op het gebied van de relatie met het volk Israël. In Israël steunen we onder andere het werk van Nes Ammim, de internationale christelijke gemeenschap.

De eerste zondag van oktober is Israëlzondag. De Protestantse Kerk biedt ieder jaar bij deze zondag een handreiking aan om mensen in de kerk bij de joodse wortels van hun geloof brengen en mede daardoor het begrip voor en gesprek met joden te bevorderen. Centraal staan meestal de teksten uit het oecumenische leesrooster, die worden belicht zowel vanuit het jodendom als vanuit het christendom.

Dit materiaal was bij het samenstellen van dit website-item op 5 mei 2022 nog niet beschikbaar. Vriendelijk verzoek aan de predikant dit te zijner tijd te bekijken:

https://protestantsekerk.nl/idee/preekschetsen-israelzondag/

Geplaatst in .
Avatar

PGdeOntmoeting

Protestantse Gemeente te Geersdijk, Kats, Kortgene en Wissenkerke | Ruimte voor feest | Ruimte voor verdriet | Ruimte voor God | Ruimte voor ontmoeting