Zondagsbrief 2 mei 2021 - online

Zondagsbrief 2 mei 2021
voor de dienst van Protestantse gemeente De Ontmoeting te Wissenkerke, Geersdijk, Kats en Kortgene

‘God wil aan ons telkens weer tonen
dat Hij genadig is en trouw.’

Zondag 2 mei is het de vierde zondag na Pasen. Zondag Cantate. De zondag waarop de kracht van het lied naar voren komt. Zondag ‘zingt’! Met elkaar kijken we uit naar het moment dat de lofzang weer gezamenlijk aangeheven kan worden. Op dit moment zijn we blij dat er iedere zondag weer zangers zijn die, als deel voor het geheel, het lied vertolken.
Ook deze zondag horen we de profeet Jesaja horen, ditmaal over het intrigerende woord ‘gratis’. Vanuit het evangelie van Johannes horen we Jezus over wijnstok en de ranken.

Deze dienst op zondag mei wordt om 9.30 uur vanuit de Opstandingskerk in Wissenkerke gehouden. Ds. voorganger is ds. Karin van den Broeke. Weer een dienst met beeld en geluid! Kees Borgdorff is de organiste, Krijn Begthel en Rachel Will zullen de zang verzorgen.
De online-diensten zijn live of later te beluisteren en bekijken via pgdeontmoeting.nl of via kerkdienstgemist.nl. U treft de Orde van Dienst hieronder aan.

Op zondag 9 mei zal de dienst ook vanuit de Opstandingskerk in Wissenkerke gehouden worden, om 9.30 uur. Voorganger in die dienst zal eveneens ds. Karin van den Broeke zijn.

Wisseling ambtsdragers
Met Pinksteren vindt ook dit jaar een wisseling van ambtsdragers plaats. Twee ambtsdragers sluiten hun tweede ambtstermijn af. Beiden maken gebruik van de nieuwe kerkordelijke mogelijkheid om voor een kortere periode een nieuwe ambtstermijn aan te gaan. Mw. Paulina Cornelia de Jager - Blok is op deze wijze aftredend en stelt zich beschikbaar voor een nieuwe periode van twee jaar als ouderling. Ook mw. Neeltje Lena Bareman-Versluijs is aftredend na twee ambtstermijnen. Zij stelt zich beschikbaar voor een nieuwe periode van één jaar als diaken. Dhr. Peter van Soest is vorig jaar in het ambt van diaken bevestigd. Tot zijn spijt moet hij om gezondheidsredenen het ambt neerleggen. Mw. Lena Cornelia de Kam-Verlinde heeft zich beschikbaar gesteld om toe te treden tot de kerkenraad als diaken. De kerkenraad is voornemens hen te benoemen. Mocht u bezwaar hebben tegen de bevestiging in het ambt van één van deze gekozen ambtsdragers, dan kunt u uiterlijk 7 mei 2021 uw bezwaar schriftelijk en met redenen omkleed bekendmaken bij de scriba.
De kerkenraad verheugt zich op een feestelijke (her-)bevestiging op 23 mei!

Zondag 2 mei, 9.30 uur, Opstandingskerk te Wissenkerke:

Vooraf: orgelspel

Welkom en mededelingen door Ouderling van Dienst

Intochtslied: 971: 1 en 2

Lied: 281: 3, 9 en 10

Kindermoment

Kinderlied: Wij zijn voor even uit elkaar

Kyriëgebed

Glorialied 654: 1 en 5

Gebed bij opening van het Woord

Schriftlezing Oude Testament: Jesaja 55, 1-5

Schriftlezing Nieuwe Testament: Johannes 15, 1-8